Zoete aardappel koken

Aardappelskoken.org Zoete aardappel koken, heb je daar wel eens van gehoord? Je kunt namelijk veel lekkere gerechten klaarmaken met zoete aardappels. Het is zelfs mogelijk om er frietjes van te maken. De zoete aardappel wordt ook wel de bataat genoemd. In Nederland kun je op veel plaatsen de zoete aardappel kopen, ook in de supermarkt. De benaming zoete aardappel klopt, want hij is ook zoet van smaak. Het is een vrij zwakke smaak, een beetje kruidig. Je wil de zoete aardappel koken maar hebt het nog nooit eerder gedaan? Geen probleem want het schoonmaken voordat je kiest Zoete-aardappel-kokenvoor zoete aardappel koken is hetzelfde als de gewone standaard aardappel. Je gaat de aardappel schillen, goed afspoelen onder de kraan en wassen. Het kan zijn dat de aardappels uitlopers heeft of onregelmatigheden bevat. Dan is het van belang dat je deze er uit gaat snijden. Heb je de zoete aardappels goed schoon gemaakt? Dan kun je deze in stukken snijden en dan kan het zoete aardappel koken beginnen.

Ingrediënten zoete aardappel koken

Als je zin hebt in zoete aardappel koken, dan heb je niet zoveel nodig:

  • Zoete aardappels
  • Water

De rest van de ingrediënten hangt af van wat voor maaltijd je klaar gaat maken en dit kan dus per keer wisselen. Bekijk dit daarom goed voordat je kiest voor zoete aardappel koken en zorg dat je alles in huis hebt.

De zoete aardappel koken, stap voor stap

Je kunt een zoete aardappel koken net als de gewone normale aardappel. Hoe ga je te werk?

  1. De aardappels schillen en wassen.
  2. Snijd de aardappels in gelijke stukken.
  3. Zet de aardappels onder water (voor drie kwart) en doe er een beetje zout bij.
  4. De kooktijd bedraagt ongeveer 20 minuten.
  5. Denk je dat de aardappels gaar zijn? Prik er dan met een vork in en voel of ze zacht zijn. De aardappels zijn gaar als je zonder al teveel kracht met de vorm in de aardappel kunt prikken.
  6. Na zoete aardappel koken kun je deze meteen opdienen.

Bij het opdienen na zoete aardappel koken kun je een groente serveren, een tip daarvoor is bloemkool. Echter kun je na zoete aardappel koken ook puree maken van de aardappels. Daarvoor heb je wat melk, boter, peper en zout nodig. Hoeveel ligt aan je eigen smaak want je kunt het geheel op eigen smaak bereiden. Je voegt de melk toe bij de aardappels en dan kun je er puree van maken. Je mengt het geheel met de stamper en gaat het stampen. Peper en zout kun je daarna weer gebruiken om het nog beter op smaak te brengen.

Tips zoete aardappel koken

Kies je voor zoete aardappel koken? Dan heb je niet zoveel nodig, alleen de zoete aardappels, een pannetje, water en eventueel zout om het geheel om smaak te brengen. De overige ingrediënten zijn afhankelijk van wat je naast zoete aardappel koken nog gaat doen. Je kunt het een en ander van tevoren klaarzetten. Als je tussen de middag tijd hebt om de aardappels te schillen kun je dit alvast doen, maak ze dan meteen goed schoon en zet ze dan in een pannetje met water. Dan kun je daarna de zoete aardappel koken. Het maakt niet uit of je dat meteen doet of pas een paar uur later. Maar laat de aardappels niet een hele dag in het water staan om ze dan pas te koken. Het is lekkerder om het allemaal binnen een paar uur klaar te maken en in de tussentijd dat de zoete aardappel gaat koken, kun je de groenten en het vlees alvast bereiden.

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders