Aardappelpuree maken

Wil je graag zelf aardappelpuree maken? Dan kun je nu alles in huis halen en een lekkere aardappelpuree maken. Het is niet zo moeilijk, binnen een korte tijd kun je zelf een aardappelpuree maken en met het hele gezin smullen! Naast aardappelpuree maken kun je ook nog wat anders maken, bijvoorbeeld groenten en een lekker stukje vlees. Maar je kunt alleen aardappelpuree maken, en hier wat kruiden e.d. aan toevoegen want ook dat is een smaakvolle maaltijd die goed zal vullen. Aardappelpuree makenHet voordeel van aardappelpuree is dat je het bij veel gerechten kunt eten/opdienen. Maak gebruik van dat voordeel en ga nu je eigen aardappelpuree maken.

Aardappelskoken.org

Ingrediënten aardappelpuree maken

Ga je voor de eerste keer zelf aardappelpuree maken? Een leuke bezigheid. Zorg dat je de juiste ingrediënten hebt en beginnen maar. De volgende ingrediënten heb je nodig voor aardappelpuree maken:

 • 1 kg kruimige aardappels
 • 150 ml melk
 • 25 g boter
 • nootmuskaat

Bereidingswijze aardappelpuree maken

Voordat je gaat beginnen met aardappelpuree maken zorg je er voor dat je alles klaar hebt staan, daardoor maak je het voor jezelf een stuk gemakkelijker. Ga je te werk bij aardappelpuree maken?

 1. Pak alle aardappels en zorg dat je ongeveer een kg aardappels hebt en schil deze.
 2. Snijd vervolgens de aardappels in kleine stukken.
 3. Neem dan de pan en breng vier cm water aan de kook, daar voeg je een halve theelepel zout aan toe (voor de smaak).
 4. Vervolgens voeg je de aardappels toe en deze breng je aan de kook laat. Laat het ongeveer 20 minuten gaar koken.
 5. Verwarm ongeveer 150 ml melk tot iets onder het kookpunt.
 6. Giet dan de aardappels af en stampt deze fijn met de pureestamper tot ze goed fijn zijn.
 7. Je doet hier al roerende met een houten spatel zo veel melk bij, totdat het geheel een fijne, smeuïge puree wordt.
 8. Dan doe je er 25 g boter bij.
 9. Neem nu de pan en zet deze weer op het vuur.
 10. Verwarm de puree nu en blijf roeren. Let goed op, laat het geheel op een zacht vuur staan totdat de boter is gesmolten.
 11. Dan breng je de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper en eventueel andere kruiden die je lekker vindt, hoeveel je gaat gebruiken hangt af van je eigen smaak. Voeg daarom eerst een klein beetje toe, je kunt er altijd nog wat meer bij doen!

Tips voor aardappelpuree maken

Het kan zijn dat je de grove aardappelpuree fijn wil maken, daar kun je dan het beste een stamper voor gebruiken. Je kunt ook een pureeknijper gebruiken. De aardappelpuree kan vervolgens bij diverse gerechten op worden gediend, groenten en een stukje vlees en je hebt een complete maaltijd! De kinderen zullen het misschien lekker vinden om er jus bij te eten en wat appelmoes! Aardappelpuree maken is geen moeilijke bezigheid, je hebt het zo onder de knie en het is ook zo gebeurd.

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders